Lokaal Brabant stemt op OSF voor Eerste Kamer

‘Op wie gaat Lokaal Brabant stemmen voor de Eerste Kamer?’ Deze vraag wordt ons de laatste tijd door heel veel mensen gesteld. Het antwoord is duidelijk: Lokaal Brabant is aangesloten bij de Onafhankelijke Senaatsfractie (OSF) en zal bij de verkiezing voor de Eerste Kamer ook stemmen op een kandidaat van deze partij.

De OSF is een verzameling van provinciale lokale partijen, die al sinds 1999 een vertegenwoordiger hebben in de Eerste Kamer. In de laatste peiling van Een Vandaag staat de OSF op een zetel winst.

Andere lokale provinciale partijen die bij de OSF zijn aangesloten, zijn Ouderenpartij Noord-Holland, Lokale Partijen Zuid-Holland, Partij voor Zeeland, U26 GEMEENTEN (Utrecht), Lokaal-Limburg, Lokale Partijen Gelderland, Sterk Lokaal (Drenthe), Groninger Belang, FNP en Provinciaal Belang Fryslan.

Lees hieronder een persoonlijk bericht van Durk Stoker, voorzitter van de OSF:

Wie ga jij kiezen op 20 maart?

‘De afgelopen dagen heb ik veel mensen gesproken, die (nog) niet weten op welke partij zij moeten stemmen op 20 maart. Een deel van hen is al afgehaakt. Voor verkiezingen mooie beloftes, maar daarna komt er niets van. Jij weet toch hoe het werkt, hoor ik dan. Landelijke politici weten, wonderlijk genoeg, opeens wat de inwoner wil. Dit moet anders en daar moet het voor de inwoner beter. Men paait de kiezer met kettinkjes en kralen aan de vooravond van verkiezingen waar al die zaken totaal geen rol spelen. Immers de provincie heeft een eigen verantwoordelijkheid.

Misschien wel een van de nieuwe partijen. Een fris geluid. Zij durven de misstanden aan de kaak te stellen. Op zo’n opmerking kan ik het niet laten om er op te wijzen dat wij met onsamenhangende roepers ook niet veel verder komen. Je wilt toch wel dat jouw belang volgens een idee wordt behartigd en niet dat de waan van de dag leidraad wordt in de politiek? Dan is er nog de groep, die aangeeft wel te stemmen als het om de gemeente gaat. Dan is het gemakkelijker, omdat er partijen en vooral mensen zijn, die duidelijk voor je eigen omgeving opkomen. Mensen, die niet hengelen naar macht, maar die gewoon iets willen realiseren met anderen. Mensen, die vooral bezig zijn met de politiek van en in je straat.

Geen spelletjes, maar zorgen dat mijn leefomgeving werkelijk wordt verbeterd. Stel je voor, vraag ik dan, dat je ook de komende verkiezingen voor Provinciale Staten op die mensen en/of hun vertegenwoordigers kunt stemmen? Zou je dat doen? Het antwoord is altijd bevestigend! Dat zou ik wel willen. Dan wordt het kiezen een stuk gemakkelijker.

Wellicht herkent u al waar dit naartoe gaat. Die mensen staan op de lijst bij de Provinciale Statenverkiezingen. Je kunt je stem uitbrengen op partijen, die als een soort van platform dienen voor de gemeentelijke lokale partijen. Er zijn partijen, die onafhankelijk zijn van landelijke partijen, die staan voor jouw leefomgeving; jouw provincie. Zomaar even een opsomming? Lokaal Limburg, Lokaal Brabant, Partij voor Zeeland, Lokale Partijen Gelderland, Lokale Partijen Zuid-Holland, U26Gemeenten (Utrecht), Ouderenpartij Noord-Holland, Sterk Lokaal (Drenthe), Groninger Belang, Provinciaal Belang Fryslân en de FNP. Allemaal partijen, die geworteld zijn in de lokale samenleving. Partijen waar het geluid uit uw straat doorklinkt tot in Provinciale Staten als het nodig is.

Ja maar, hoor ik dan soms: die hebben geen invloed in Den Haag. Dan tover ik een glimlach op mijn gezicht. Natuurlijk gaat het 20 maart over de vraag: wie wil je als jouw vertegenwoordiger in Provinciale Staten de komende vier jaar. Maar we weten ook dat de nieuwe Provinciale Statenleden vervolgens de senatoren in de Eerste Kamer kiezen. En dus hebben al die provinciale partijen, die ik eerder noemde, zich aangesloten bij een landelijk platform: de Onafhankelijke Senaatsfractie ofwel de OSF. En de OSF heeft op dit moment een senator in de Eerste Kamer, maar wil uw invloed in Den Haag graag uitbreiden. De stem van de straat late klinken in de Eerste Kamer. Juist wanneer het gaat om landelijke wetgeving is het van belang dat afgestemd is op wat u wilt. Niet vanuit een zoeken naar macht, maar om samen de goede dingen te realiseren.

Twijfelt u nog over wie of welke partij te stemmen? Kies dan voor uzelf. Kies voor de mogelijkheid uw stem te laten horen tot in de Eerste Kamer.

Voor mij is het duidelijk. Ik kies provinciaal toch lokaal. Ik roep u op dit ook te doen, maar in ieder geval roep ik u op uw stem te laten klinken op 20 maart.’

Durk Stoker, voorzitter Onafhankelijke Senaatsfractie.