Sjef van Creij

Gemeente ‘s-Hertogendenbosch (Rosmalen)

Ik ben Sjef van Creij, woonachtig in het mooie durpke Rosmalen, onder de rook van Den Bosch.

Als fervente tegenstander van de gedwongen gemeentelijke herindelingen zeker de herindeling  van 01-01-1996 waarbij ’s-Hertogenbosch en Rosmalen werden samengevoegd ben ik politiek actief geworden.

In 1e instantie wat terughoudend  op de achtergrond en nadien steeds meer betrokken bij het “politieke spel” eerst als wijkraadsvoorzitter van de wijk Kruisstraat, later eerst als burgerlid en vanaf 2006 als volwaardig gemeenteraadslid actief in de gemeente ’s-Hertogenbosch.

Wie is Sjef van Creij ? Sjef van Creij geboren op 30-04-1962, gehuwd met Wilma van Creij-van Kasteren geboren te Vught , samen hebben  we 2 dochters, te weten,  Minka en Joshja, waarbij Minka wellicht in de voetsporen van haar vader wil treden vanuit haar interesses voor de politiek. Politiek hebben beide dochters immers  beide spreekwoordelijk “met de paplepel” meegekregen, zo weten ze dat de politieke hobby van gemeenteraadslid zijn mij gemiddeld per week circa 25 tot 30 uur kost.

Waarom Lokaal (Brabant): Toen ik in 1994 lid werd van een politieke partij heb ik bewust voor een lokale partij gekozen omdat lokale partijen toch vaak op dossiers dicht (dichter)bij de burger staan dan  landelijke partijen omdat de landelijke parijen toch vaak, ondanks dat ze anders beweren, de landelijke lijn moeten volgen.

Dat lokaal maatwerk belangrijker is dan lokale/ internationale dogma’s, is in mijn optiek nogmaals benadrukt tijdens de Coronacrisis. Terwijl er in de diverse landen van Europa brandhaarden waren van coronabesmettingen en de vraag van hoe te bestrijden, liet men het vanuit het “Europese” over aan de regio/lokaal. In Europese parlement ging men toen rustig verder in hun eigen “bubbel” en verder over. Om maar een simpel voorbeeld te benoemen: de regelgeving over de uniformering van de melkpakken in Europa, uniformering met zaken als, welke hoek moet de verpakking van een pak melk/zuivel hebben en welke diameter moet de uitschenkdop hebben … lekker belangrijk. Dit geeft meteen wel aan hoe ik over het Europees Parlement denk: samenwerking oké, verdere globalisering neen. …. >  Lokaal maatwerk.

Waarom is onze fractie van gewoon geDREVEN, actief in de gemeente ‘s-Hertogenbosch aangesloten bij Lokaal Brabant.  Als lokale onafhankelijk politieke partij is het toch soms goed om de “voelsprieten“ uit te kunnen slaan en even groter , zonder het “eigene” te verliezen te kunnen kijken hoe sommige dossiers verlopen. Win –Win situatie.

Bundeling van lokale krachten gewoon geDREVEN <-> Lokaal Brabant