Wil van Pinxteren beoogd gedeputeerde voor Lokaal Brabant

Nieuwe gezichten en een forse wijziging van de portefeuilles. Daarmee begint de nieuwe coalitie van VVD, Forum voor Democratie, CDA en Lokaal Brabant aan de nieuwe bestuursperiode. Het nieuwe coalitieakkoord “Samen, Slagvaardig en Slim: Ons Brabant” wordt op 7 mei bekend gemaakt. Wil van Pinxteren gaat namens Lokaal Brabant aan de slag als Gedeputeerde met in zijn portefeuille vrije tijd, bestuur en veiligheid.

“Ik kijk er naar uit om mijn standpunten, dichtbij de Brabander, maximaal door te laten klinken in dit college. We zijn als Lokaal Brabant onderdeel van deze coalitie omdat we dicht bij de inwoners staan en daar heeft iedereen behoefte aan”, aldus Wil van Pinxteren (64), die woonachtig is in Haaren.

Van Pinxteren was eerder van 1995 tot en met 2002 Statenlid in Provincie Noord-Brabant en van 2002 tot en met 2018 gemeenteraadslid in zijn woonplaats Haaren. Dit combineerde hij met zijn werk als clusterdirecteur Economie en Uiterlijke verzorging bij het ROC Rijn IJssel in Arnhem. In 2019 was hij lijsttrekker voor Lokaal Brabant bij de Provinciale Staten verkiezingen. Met deze ervaren bestuurder levert Lokaal Brabant voor het eerst sinds haar oprichting in 2014 een Gedeputeerde.

Het beoogd College van Gedeputeerde Staten bestaat verder uit Christophe van der Maat (VVD, portefeuille Mobiliteit, Financiën en Organisatie), Martijn van Gruijthuijsen (VVD, portefeuille Economie, Kennis en Talentontwikkeling), Eric de Bie (FVD, portefeuille Energie, Erfgoed en Bestuurlijke Vernieuwing), Peter Smit (FVD, portefeuille Water en Bodem), Erik Ronnes (CDA, portefeuille Ruimte en Wonen) en Elies Lemkes (CDA, portefeuille Landbouw, Voedsel en Milieu).

Tegelijk met de presentatie van het nieuwe coalitieakkoord “Samen, Slagvaardig en Slim: Ons Brabant” worden op 7 mei ook de nieuwe beoogde gedeputeerden voorgesteld. Omdat door de Corona maatregelen maar een beperkt aantal mensen aanwezig kan zijn, wordt de presentatie live uitgezonden via een webcast op YouTube. De wens van de coalitiepartijen is om een week later, tijdens de Statenvergadering op 15 mei het nieuwe college te installeren.