Lokaal Brabant verder in gesprek met informateur

Informateur Helmi Huijbregts-Schiedon zet een volgende stap in het informatieproces in de zoektocht naar een nieuw provinciebestuur. Zij heeft in afgelopen weken met alle politieke partijen gesprekken gevoerd. Nu gaat een aantal partijen, waaronder Lokaal Brabant, met elkaar verder in gesprek over de transities die voor Brabant belangrijk zijn.

“Afgelopen weken heb ik in een open en vertrouwelijke sfeer met alle partijen kunnen spreken. We hebben de verkiezingsuitslag geanalyseerd en de partijen hebben mij voor hen belangrijke thema’s voor een nieuw bestuursakkoord meegegeven”, vertelt Huijbregts-Schiedon. ‘Met een aantal partijen wil ik nu meer scherpte en inzicht krijgen in een aantal inhoudelijke thema’s die in de gesprekken aan de orde zijn gekomen. Daarom heb ik in eerste instantie VVD, Forum voor Democratie, CDA, GroenLinks, PvdA en CU/SGP samen met Lokaal Brabant uitgenodigd om hierover in wisselende samenstellingen samen met mij verder te praten.”

Namens Lokaal Brabant voeren Statenlid Wil van Pinxteren en Burgerlid Martin van Dijk de gesprekken met de informateur. Veel kunnen zij hier op dit moment nog niet over loslaten. “In ons eerste gesprek hebben wij al onze standpunten kenbaar gemaakt”, aldus Van Pinxteren. “Dat we nu een uitnodiging hebben ontvangen voor een tweede gesprek is mooi. We praten dus nog.”