Wil van Pinxteren lijsttrekker Lokaal Brabant voor Staten verkiezingen

Wil van Pinxteren uit Haaren is gekozen tot lijsttrekker van Lokaal Brabant voor de Provinciale Staten verkiezingen in 2019. Zijn voordracht is tevens goedgekeurd door de Algemene Ledenvergadering van Lokaal Brabant in Oirschot. Van Pinxteren was eerder acht jaar werkzaam als Statenlid tussen 1995 tot en met 2002. Verder is hij tot april 2018 gemeenteraadslid in zijn woonplaats Haaren geweest.

Tijdens de Algemene Ledenvergadering is ook het conceptverkiezingsprogramma ‘Kom maar achterom’ van Lokaal Brabant gepresenteerd. Deze lokale provinciale partij nam in 2015 voor de eerste keer deel aan de Provinciale Staten verkiezingen en wist destijds direct één zetel te behalen.

“Onze doelstelling is om dit keer minstens twee, maar liever nog meer zetels te behalen. Bij de gemeenteraadsverkiezingen begin dit jaar koos meer dan 30 procent van de kiezers voor een lokale partij. Wij willen als Lokaal Brabant het geluid van deze partijen ook graag duidelijk laten doorklinken in de Provinciale Staten van Noord-Brabant”, aldus Wil van Pinxteren. “Samen met alle lokale partijen en hun leden gaan we de komende tijd op pad om de verbinding tussen provincie en de lokale kiezers in dorp en stad te versterken. Daarnaast willen we werken aan wat nodig is om de leefbaarheid in onze dorpen en steden te verbeteren. Ik vind het een mooie en leuke uitdaging en een eer om de lijst van Lokaal Brabant te mogen aanvoeren.”

In de top tien van de kieslijst van Lokaal Brabant komen verder de namen van Martin van Dijk (Woudrichem), Harold van den Broek (Reek), Thomas van Hulsel (Bergeijk), Jeanne van Eert (Venhorst), Patricia Buis-Iven (Someren-Eind), Walther Hoosemans (Oosterhout), Gerben van den Broek (Oisterwijk), Stephan Müskens en Simon de Hoon voor.