Schriftelijke vragen

Hier vindt u de door Lokaal Brabant gestelde schriftelijke vragen aan Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant. Zo snel mogelijk na beantwoording, zullen de antwoorden hier geplaatst worden.
De vragen worden weergegeven in omgekeerd chronologische volgorde. Zoekt u naar een specifiek onderwerp, kunt u ook de zoekfunctie op de site gebruiken. Wilt u meer informatie, of wilt u onderwerpen onder onze aandacht brengen, nodigen we u van harte uit om contact op te nemen via lokaalbrabant@brabant.nl

15 juni 2017
Lokaal Brabant stelt vragen over de Wet Revitalisering Generiek Toezicht (wet RGT).

8 juni 2017
Signalen uit de achterban leidden tot vragen over mogelijk uitstel voor gemeenten met betrekking tot hun visie op hun bestuurlijke toekomst.

25 april 2017
Het door GS uitgebrachte persbericht over een onderzoek naar de bestuurskracht van de gemeente Haaren was voor Lokaal Brabant aanleiding om meteen schriftelijke vragen in te dienen.

11 maart 2017
Naar aanleiding van eerdere beantwoording en latere berichtgeving in de media, stelde Lokaal Brabant deze aanvullende vragen.

28 december 2016
De dwingende brief van gedeputeerd Spierings was voor de fractie van Lokaal Brabant aanleiding om vragen te stellen.

16 december 2016
De beantwoording van de vragen over Brabant Europese Regio van de Gastronomie was aanleiding tot het stellen van nieuwe, scherpe vragen. De antwoorden riepen namelijk meer vragen op dan dat ze duidelijkheid gaven. Lokaal Brabant wacht de antwoorden op deze nieuwe vragen af!
De beantwoording kwam op 10 januari 2017.

23 november 2016
Het mag geen verrassing zijn, dat Lokaal Brabant direct na de berichtgeving, vragen heeft gesteld over de “verkiezing” van Brabant tot Europese Regio van de Gastronomie 2018!

21 november 2016
Naar aanleiding van berichtgeving in BNDeStem van zaterdag 19 november, heeft Lokaal Brabant vragen gesteld over de nieuwe dienstregeling van de Nederlandse Spoorwegen. Door het nieuwe spoorboekje wordt vooral vanuit West-Brabant de reistijd naar de Randstad fors langer.
Daarnaast zijn er vragen gesteld over de voortgang van de reparatie aan de Merwedebrug en het regelmatig stilleggen van de werkzaamheden door gezondheidsklachten van de werklieden aldaar.
Deze vragen zijn beantwoord op 14 december 2016.

3 maart 2016
Naar aanleiding van een persbericht over het instellen van een externe adviescommissie om te kijken naar de bestuurlijke toekomst van Nuenen, heeft Lokaal Brabant aanvullende vragen gesteld.
Deze vragen zijn beantwoord op 22 maart.

19 februari 2016
Naar aanleiding van de van van het College van Burgemeester en Wethouders in Nuenen op 4 februari, heeft Gedeputeerde Staten besloten een adviescommissie in te stellen. Dit was voor Lokaal Brabant de aanleiding om de volgende, Schriftelijke Vragen te stellen.
Beantwoording op deze vragen.

1 februari 2016:
Naar aanleiding van een gesprek met raadsleden uit Waalre, te weten mevrouw Zevenhek van Zelfstandig Waalre 2014 en de heer Oolbekking van Aalst Waalre Belang, heeft Statenlid Jan Heijman deze schriftelijke vragen gesteld. 

01 december 2015
Naar aanleiding van berichtgeving op 30 november 2015 van het Eindhovens Dagblad over de toename van het aantal klachten over vliegtuiggeluid in Zuid-Oost-Brabant, heeft Jan Heijman namens Lokaal Brabant 2015-12-01 Vragen GS Vliegveld Eindhoven vragen gesteld aan het college van Gedeputeerde Staten.
Schriftelijke Vragen_Beantwoording_Eindhoven-Airport_2016-03-08

Enkele dagen daarvoor berichtte het Brabants Dagblad al over de twijfels van Gedeputeerde Staten over het besluit van Bernheze om zelfstandig te willen blijven. Naar aanleiding daarvan heeft Lokaal Brabant ook 2015-12-01 Vragen GS Bernheze gesteld.
Antwoorden op deze vragen.