OSF

Lokaal Brabant heeft zich aangesloten bij de OSF

Alle Provinciale Statenleden van alle provincies kiezen de leden van de Eerste Kamer. Dit gaat via een gewogen stemming, waarbij het inwonertal van de provincie de zwaarte van stem van het Statenlid bepaalt. Lokaal Brabant heeft gekozen voor de OSF: de Onafhankelijke Senaatsfractie.

OSF

De OSF is een platform (samenwerkingsverband) van onafhankelijke provinciale partijen. De partij is opgericht op 22 maart 1999 en heeft sindsdien deelgenomen aan de verkiezingen voor de Eerste Kamer. Momenteel heeft de OSF een zetel in de Senaat. Sinds mei 2015 is drs. Hendrik ten Hoeve Senator.

“De Onafhankelijke SenaatsFractie is een moderne, professionele organisatie die de onafhankelijke politiek in Nederland weet te binden.”

De OSF maakt zich sterk voor politiek op niveau: plaatselijke partijen voor de gemeenteraden, lokale partijen voor provinciale partijen en landelijk in de Eerste Kamer.

De deelnemende partijen willen door het delen van ideeën, het doen van projecten samen sterker worden. Door deze kracht ook te delen met de onafhankelijke politieke partijen in hun provincie, probeert de OSF ook hier meer kwaliteit en verbondenheid te vinden. Uiteindelijk is het doel om op te komen voor de belangen van de bewoners in de gemeenten en provincies.

Op dit moment zijn er 14 partijen aangesloten en zijn er een aantal aspirant-leden. De aangesloten partijen komen uit 9 verschillende provincies.

Lokaal Brabant

Deelname van Lokaal Brabant aan de OSF kan ook voordelen hebben voor lokale politieke partijen. Partijen die officieel aangesloten zijn bij Lokaal Brabant, en dat ook hebben vastgelegd, komen in aanmerking voor extra subsidie. Zij hebben onder bepaalde voorwaarden recht op een bedrag per aangesloten, betalend lid. De spelregels voor deze extra subsidie vindt u hier .

osf-logo-250

Meer informatie over de OSF kunt u vinden op www.osf.nl