De campagne ‘Noord-Brabant gaat voor NUL verkeersslachtoffers’ is weer van start gegaan. Deze campagne over snelheidsgedrag binnen de bebouwde kom, die sinds 2010 wordt gevoerd, richt zich vooral op automobilisten die maximaal 10-15 km te hard rijden op 30,50 en 60 km wegen. Daar vindt de meeste interactie plaats tussen automobilisten en kwetsbare verkeersdeelnemers en zijn de gevaren het grootst.

Samen met de wethouder Mobiliteit Martijn Gijzen van de Gemeente Rucphen, plakten statenleden Wilfred Lauwen (Lokaal Brabant) woonachtig in de gemeente Rucphen en Hubert Koevoets (Lokaal Brabant) uit Etten-Leur daarom de sticker met het verkeersbord 30 kilometer per uur op de restcontainer van Lauwen.

‘In je eigen buurt woon en leef je samen. Je houdt rekening met elkaar. In de buurt gaan kinderen naar school en speelplekken, er wordt gefietst, mensen rijden naar hun werk, doen boodschappen of maken een wandeling’, aldus Lauwen. ‘Het liefst zo veilig mogelijk. Helaas gaat het niet altijd goed, met alle gevolgen van dien. Daarom is het belangrijk om mensen hierop te wijzen.’