Door het afscheid van Wim van de Donk in oktober moet de provincie Noord-Brabant op zoek naar een nieuwe Commissaris van de Koning. Daarom is onlangs de profielschets voor een nieuwe Commissaris gepresenteerd.

In Brabant hebben we oog voor elkaar, doen we dingen samen en zoeken we dus een commissaris die oog heeft voor anderen. Iemand die zichzelf niet voorop zet maar juist het collectief en het collectief belang. Een stevige, authentieke persoonlijkheid die zich thuis voelt in een Brabants dorpscafé maar net zo makkelijk schakelt met de minister-president en CEO’s van grote bedrijven. Een vernieuwer die de komende uitdagingen en de Brabantse ambities met visie en enthousiasme aanpakt en daarbij weet door te pakken. Een commissaris die de balans weet te vinden in de uitoefening van meerdere rollen: voorzitter van Provinciale Staten, Gedeputeerde Staten en uitvoerder van diverse rijkstaken. Een commissaris die zich daarbij bewust is van de forse inspanningen die een goede uitvoering van het ambt vergt en die eventuele nevenfuncties afstemt met Provinciale Staten.

Kandidaten kunnen tot 14 mei reageren. Kijk voor meer informatie op: https://www.brabant.nl/Bestuur/Commissaris-van-de-Koning/profielcvdk