Samen met AJK West-Brabant hield Lokaal Brabant op 22 juni bij Rijk Zwaan in Fijnaart het symposium Vitaal Platteland West-Brabant.

Na een interessante presentatie van René Kuijken over de activiteiten van Rijk Zwaan (iedereen heeft waarschijnlijk weleens groenten van deze veredelaar gegeten), volgden interessante gesprekken met agrarische ondernemers David Kleiss en Cas van Zutphen. Zij wisten de verschillende aanwezige raadsleden en andere bestuurders goed uit te leggen tegen welke uitdagingen zij op dit moment aanlopen in hun bedrijf en hoe deze in hun ogen opgelost zouden kunnen worden. Gerben Boom, bestuurder van het NAJK, hield eveneens een sterk betoog over de toekomstige uitdagingen voor jonge boeren.Verder gaf ook statenlid Shah Sheikkariem van Lokaal Brabant een presentatie over Vitaal Platteland en konden vragen worden gesteld aan de Brabantse gedeputeerde Marc Oudenhoven en ZLTO directeur Kathleen Goense. ‘Het is belangrijk dat we met elkaar in gesprek blijven’, vertelt Anton Bartelen, voorzitter van AJK West-Brabant. ‘Dit soort bijeenkomsten bieden hiervoor de ruimte. We kijken dan ook terug op een geslaagde middag.’ 

Dankjewel ook aan Hubert Koevoets, Ilse van Adrichem, Lisanne Machielsen, Rien van de Sande en de mensen van Rijk Zwaan voor hun medewerking.