Thomas van Hulsel

Gemeente Bergeijk

Hallo, ik ben Thomas van Hulsel.
Ik heb bijna heel mij leven gewoond in mijn geboorteplaats Westerhoven (zuidoost Brabant). Daar heb ik ook voor het eerst kennis gemaakt met de lokale politiek.
In de jaren 80 werd ik gevraagd om mee te doen aan de verkiezingen voor de gemeenteraad van de (toen nog zelfstandige) gemeente Westerhoven. Na de herindeling in 1997 ging onze partij op in een nieuwe lokale partij voor de gemeente Bergeijk. Vanaf die tijd hebben wij wisselend deel uit gemaakt van de coalitie en de oppositie. In de periode van 2014 tot 2018 heb ik mijn gemeentelijke periode afgesloten met een wethouderschap voor onze partij.
Met de provinciale verkiezingen van 2019 in het vooruitzicht ben ik aangesloten bij Lokaal Brabant. Na de schermutselingen in het provinciale bestuur ben ik Burgerlid geworden en mag ik Lokaal Brabant vertegenwoordigen bij allerlei themavergaderingen.
Zowel op gemeentelijk als op provinciaal niveau probeer ik altijd het belang van de inwoners voorop te zetten. Natuurlijk kan niet alles alleen maar in het voordeel van de inwoners besloten worden, maar het is wel een hele belangrijke factor. En als er dan pijn geleden moet worden dan moet die zo goed mogelijk verdeeld worden, rekening houdend met de mogelijkheden en onmogelijkheden van de mensen.
Heel prettig heb ik het altijd gevonden dat ik door de politiek in aanraking kwam met heel veel aspecten van de samenleving. Ik heb me altijd met plezier verdiept in onderwerpen die door mensen of bedrijven worden aangedragen om de leefbaarheid van gemeente of provincie te verbeteren. Ook nu er weer allerlei nieuwe uitdagingen op ons afkomen is het mooi om te zien hoe inventief Brabanders en Brabantse bedrijven zijn om oplossingen voor de samenleving te bedenken.
Ik blijf me verbazen en verwonderen en dat maakt Brabant o zo mooi. Laten we er samen voor zorgen dat Brabant nog een stukje mooier wordt.