Piet Geerts

Gemeente Zundert

Mijn naam is Piet Geerts, 31 jaar, woonachtig in de kern Rijsbergen. Zoon van Marc en Marion. Opgegroeid in een dynamisch gezin met vele activiteiten (oliehandel, Total Rijsbergen, vastgoed).

Werk:
Afgestudeerd in Werktuigbouwkunde aan de TU Eindhoven, door de jaren heen gewerkt bij verschillende ingenieur- en technisch adviesbureaus in Olie & Gas, Marine, Food, Pharma, Chemische Industrie. Momenteel ondernemer en technisch eindverantwoordelijk bij SDS Separation om een nieuwe centrifuge technologie te bouwen en te verkopen die gassen zuivert van vloeibare of vaste stoffen, emissies vermindert en product terugwint.

Hobby’s:
Podcasts en boeken lezen over economie, psychologie, politiek, filosofie en geschiedenis. Wielrennen, keyboard/gitaar spelen en af en toe wat gamen.

Waarom kies ik voor de Lokaal Brabant?

Het is nog een jonge partij/organisatie en dat merk je aan alles. Het is nog een beweging waar veel opgezet moet worden en gedaan kan worden zonder dat iemand ver weg er wat van vindt. Dat vind ik heel leuk, vooral vanwege dat geweldige startup gevoel. Grote organisaties zijn meestal versteend van bureaucratie, stagneren en bieden weinig kansen voor de buitenbeentjes en nieuwkomers. Dus ik kies vooral Lokaal omdat het géén landelijke partij is met belangen die hun sponsors dekken, denk veelal aan grote bedrijven, gesponsorde Ngo’s.

Lokaal Brabant is een ideologisch divers gezelschap, het is zeker geen eenheidsworst bestaande uit deugers en hypocriete moraalridders. Er zitten ondernemers, boeren, ambtenaren, MKB’ers, yuppen en bestuurders in. Techneuten zoals ikzelf, maar je ziet ook juristen, fiscalisten, managers. Een partij met :
– EENHEID IN VERSCHEIDENHEID!
– DE MENSELIJKE MAAT!

De verschillen zorgen ervoor dat er intern best wat discussie vanuit verschillende invalshoeken heeft plaatsgevonden. Bij de landelijke partijen is de maatschappelijk meerwaarde zoek, de terugkoppeling is er niet meer, mede door adverteerders via massale reclame en verdoofde journalistiek, maar vooral totale desinteresse van de bevolking die gewoon een makkelijk leven willen maar niet voor willen knokken.

We kunnen de huidige gang van zaken als volgt samenvatten:
1. We veranderen wat werkt naar wat goed klinkt.
2. We demoniseren degenen die hard werken en produceren, subsidiëren degenen die weigeren te produceren en vereren hen die klagen.
Deze twee punten probeer ik recht te zetten!