Iris de Liefde

Gemeente Oss

Lokale politiek op provinciaal niveau, is waardevol en vooral ook leuk!
 
Mijn Onderwijshart & Lokaal Brabant hart
Wij (mijn partner, mijn dochter en ikzelf) zijn vanuit de provincie Utrecht verhuisd naar de provincie Noord-Brabant. Wij hebben even gewoond in Den Bosch en wonen nu in de mooie Parel aan de Maas, Lith. Lith is een kerkdorp van de gemeente Oss, de gemoedelijkheid en het warme welkom in de gemeente Lith, maakt dat wij hier met ontzettend veel plezier wonen.
 
Nieuwsgierig naar het van ‘Buiten naar Binnen’ beleid van de gemeente Oss
De visieontwikkeling van de dorpen, stadjes en kernen en het van ‘buiten naar binnen’ beleid van de gemeente Oss wekte mijn nieuwsgierigheid. Wat fijn een gemeente die mét de inwoners optrekt in plaats van zaken oplegt….. Met de buurtgenoten van het Lithse Land en de gemeente Oss zijn wij inmiddels in gesprek, nieuwe ontwikkelingen kosten tijd en visie. Ook daar draag ik graag aan bij. Ik kan mij zo voorstellen dat een nieuwe werkwijze echt wel wat vraagt van de organisatie van een +/- 100.000 gemeente.
 
Altijd op zoek naar ‘haakjes’
Politiek hoort in mijn optiek in samenspraak te zijn, op inhoud en niet op persoonlijke aanvallen.
Ik stel vast dat er een versnipperde maatschappij is waar de betutteling van de overheid een belachelijk hoge impact heeft. Ik begrijp werkelijk niet waarom het systeem (de regeltjes) belangrijker zijn dan de mensen (u en ik). Leg het mij maar uit waarom iets niet kan, terwijl wanneer je, in mijn optiek, opzoek gaat naar ‘haakjes’ waardoor iets wél kan en de maatschappij weer van ons wordt.
 
Passie en teamspirit
Naast mijn passie voor het onderwijs heb ik dit ook voor het Openbaar Bestuur.
Binnen Lokaal Brabant vind ik dat iedereen passie heeft, wat een politieke partij met elkaar verbindt. Naast de primaire taak: ‘Het besturen van de Provincie Noord-Brabant’ hebben wij onderling ook veel plezier met elkaar. Humor en als team met elkaar optrekken, maakt dat de vele uurtjes die in het Statenwerk gaan zitten ook leuk zijn. Voor de inwoners, door de inwoners en dát is nu net de KRACHT van LOKAAL BRABANT!
 
Graag ga ik met u in gesprek over de haakjes waarmee wij (u en ik) provinciaal onze lokale invloed kunnen uitoefenen. En wie dit voor u mag gaan doen, dat is aan u op 15 maart 2023.
Pakt u het potlood op?